Frământările unui pisoi salvat

Framantarile unui pisoi salvat

Inspirată din realitate, povestea are ca personaje trei pisoi salvați de părinții mei.

Personajul principal, Bumbi, un pisoi negru ca păcura și cu ochii ca niște bumbi galbeni, este abandonat în albia pârâului Valea Albă, Bușteni. Avea două luni. Ghinionul său se transformă în noroc pentru că este salvat.

În noua sa casă întâlnește alți doi pisoi, frații Grigore și Ilie, salvați și ei în urmă cu doi ani din același loc. Fuseseră părăsiți la câteva zile, când nici nu aveau ochi.

Cei doi îl adoptă și-i devin familia pisicească pe care n-a avut-o.

Marcat de trauma abandonului (crede că mereu va fi părăsit din cauza culorii sale), nesigur de identitatea sa (e diferit de celelalte pisici, nu poate omorî și îi este frică de șoareci), Bumbi decide într-o noapte să fugă de acasă pentru a afla răspunsuri.

Cu ajutorul unor veverițe trece pârâul și ajunge în pădure.

Aventura de aici, întâlnirea cu animale sălbatice îi vor descoperi o lume total diferită de cea de acasă.

“Frământările unui pisoi salvat” este o carte despre temeri și neîncrederi, despre diferitul din noi și acceptarea lui.

Povestea este și un semnal tras oamenilor în relația cu animalele. Chiar dacă au limbaj diferit, ele înțeleg, simt și știu.

Sunt ființe cu nevoi și dorințe proprii și nu accesorii însuflețite, iar viața lor este în grija noastră.

Pentru cei care nu cunosc povestea reală a celor trei personaje, aici este filmul pregătit pentru lansare:

* * *

Frământările unui pisoi salvat a fost lansată în București, pe 19 decembrie 2017 și în primăvara anului următor în mai multe orașe din țară.

Cartea s-a bucurat de un succes neașteptat. Doar la prima lansare s-au vândut peste 450 de exemplare.

Câteva fotografii de la lansarea din 2017:

 

  

Aventurile fantastice ale lui Bumbi, Ilie și Grigore

„Aventurile fantastice ale lui Bumbi, Ilie si Grigore” este povestea întâmplărilor neobișnuite prin care trec cei trei pisoi, salvați de părinții mei.

În timp ce frații Ilie și Grigore se mulțumesc cu condiția de pisică, Bumbi, pisoiul negru și personajul principal ”nu vrea să fie o pisică oarecare”. El decide să plece în lume ca să-și găsească pasiunea. „Inima, fugi! sunt cuvintele care-l ajută să călătorească și care-l duc într-o lume nouă, în care oamenii și animalele trăiesc laolaltă, la fel.

Întors acasă, Bumbi le dezvăluie lui Ilie și Grigore căutările și lumea în care a ajuns. Planurile îi sunt schimbate de o întâmplare tragică: Ilie este mușcat de un câine.

În căutarea disperată a unei soluții ca să-l salveze, Bumbi și Grigore se văd nevoiți să se întoarcă în lumea descoperită de Bumbi.

Lucrurile pe care le află aici, duc aventura într-o direcție imprevizibilă.

O poveste care te va face să zâmbești și să visezi în același timp!