Eu, Maria Mazilu

M-am născut și am copilărit în Bușteni, în coasta muntelui și la marginea pădurii. Am fost un fel de Mowgli pe variantă feminină și ceva mai modern. Când a venit vremea să merg la școală și părinții m-au luat la București și lumea mi s-a schimbat brusc. Atunci s-a născut și s-a și terminat relația mea cu orașul. În anii ce au urmat, a fost un loc în care doar am funcționat bine. “Acasă” însă am revenit în toate vacanțele și în cele mai multe sfârșituri de săptămână.

În contextul schimbărilor de după ’89, am ales facultatea după conjunctură și nu după chemare. Fără să țin cont de înclinațiile și preocupările literare pe care le aveam din adolescență, am ales Dreptul.

La scurt timp după absolvire, a calea am luat drumul pionieratului în două domenii. Cum insolvența era la început în România, iar eu eram dezamăgită de angajatorii pentru care lucrasem, am decis să construiesc ceva după mintea mea. Am devenit antreprenor, punând bazele propriului birou de insolvență. Timp de 15 ani ne-am crescut unul pe altul și am adunat în jur o echipă de încredere.

În tot acest timp, plăcerea de a scrie nu m-a părăsit. S-a manifestat doar mai timid și rar. Cred că și-a așteptat partenera să crească, pasiunea mea pentru călătorii. Iar când s-au întâlnit, în viața mea a fost un boom: m-am regăsit. Eram în călătorie în Asia când m-am surprins scriind cu bucuria din adolescență. Se întâmpla în al 13-lea an al biroului de insolvență.

Am mai avut nevoie de încă doi ani, ca să pot pune punct profesiei și să îmi recunosc oficial pasiunile. Prima noastră realizare a fost blogul personal mazy.ro – Povestiri din realitate. I-a urmat “Frământările unui pisoi salvat”, o carte cu pisici, dar despre oameni. Eu spun despre ea că are două chipuri: pentru copii e o istorie cu pisici, plină de tâlcuri, iar pentru adulți, povestea unor îndoieli și căutări personale.

Cartea este doar începutul unui drum nou pe care am pornit. Uneori eu, Maria Mazilu, alteori ascunsă în blana lui Bumbi, am să vă povestesc din viața de zi cu zi, din călătorii, despre oameni și locuri care mă inspiră.

Account with this username does not exist