Eu, Maria Mazilu

Storyteller de cursă lungă: întreabă-mă ceva și-ți voi răspunde cu o poveste personală!
Meșter curajos la propria viață: experiența mea îți va arăta că și tu poți!
Căutător pasionat de experiențe și cercetător de sine prin călătorii.
Supraviețuitor fericit al terapiei psihanalitice: am înțeles și acceptat trecutul, m-am însănătoșit emoțional.
Absolvent al Școlii de formare în psihanaliza copilului, adolescentului și adultului – ”Generația”
Consilier pentru dezvoltare personală de formare psihanalitică, educator și sfătuitor responsabil pe probleme de narcisism, codependență emoțională.

La scurt timp după absolvirea Facultății de Drept, în 1997, am luat drumul pionieratului în doușa  domenii. Cum insolvența era la început în România, iar eu eram dezamăgită de angajatorii pentru care lucrasem, am decis să construiesc ceva după mintea mea.

Am devenit antreprenor, punând bazele propriului birou de insolvență. Timp de 15 ani ne-am crescut unul pe altul și am adunat în jur o echipă de încredere.

În tot acest timp, plăcerea de a scrie a rămas undeva, închisă, ca și cum nu aș fi cunoscut-o niciodată. 

Eram în al treisprezecelea an de muncă la mica afacere, când, în pofida satisfacțiilor și realizărilor profesionale, am simțit că nu mai pot continua. De multe ori îmi era rău fizic doar la gândul că trebuie să mă duc la birou, pe care îl vedeam ca pe o galeră. Eram disperată pentru că nu vedeam nicio ieșire, altceva nu știam să fac.

Am avut nevoie ”să ies puțin din viața mea”, pierdusem busolă. Am plecat într-o călătorie de două luni în Asia de Sud-Est. Natura, oamenii, spiritualitatea m-au impresionat atât de mult, că am început să scriu.

Scrisul fusese pasiunea și preocuparea mea încă din adolescență, dar am renunțat la drumul ”literar” în favoarea Dreptului. Încurajările cititorilor care mă urmăreau pe Facebook, și care mă îndemnau să îmi fac un blog de călătorii pentru că „”scriu frumos”, m-au făcut să realizez că asta era ceea ce căutam.

M-am întors în țară hotărâtă să închid biroul.

Am mai avut nevoie de încă doi ani, ca să pot pune punct profesiei și să îmi recunosc oficial pasiunile. Prima realizare a fost blogul personal Mazy.ro – Povestiri din realitate. Mariamazilu.ro este o continuare, dar în direcția dezvoltării personale prin experiențele de zi cu zi și din călătorii.

I-a urmat “Frământările unui pisoi salvat“, o carte alegorie. Personajele sunt pisici, cei trei pisoi salvați de părinții mei din albia unui pârâu, dar este despre oameni. În blana personajului principal, Bumbi, sunt, de fapt, ascunsă eu. Îmi place să spun că este o poveste cu două chipuri: pentru copii e o istorie cu pisici, plină de tâlcuri, iar pentru adulți, povestea unor îndoieli și căutări personale. 

”Aventurile fantastice ale lui Bumbi, Ilie și Grigore” este cea de-a doua carte din această serie, însă singura legătură între ele sunt doar personajele.

În 2016, m-am mutat în Valencia, Spania. Diversitatea festivităților și tradițiilor spaniole m-a făcut să vreau să le împărtășesc. Am creat Valenciana.ro – site de promovare a orașului ca destinație turistică și culturală pentru români. Deși online, cu informații actuale, nu mă mai ocup de el din lipsă de timp.

În analiza personală (psihanaliză), nu doar că am reușit să îmi înțeleg, accept și integrez trecutul, dar am și descoperit noi părți din mine. Una din ele a fost dorința de a fi de ajutor celor care se confruntă cu aceleași probleme ca și mine, dependența emoțională și narcisismul.

Am înființat Codependentaemotionala.ro, unde informez și ofer suport în aceste două complexe și complicate aspecte ale vieții.

Deși nu am absolvit facultatea de psihologie, în 2020 am fost admisă la Școala de formare în psihanaliza copilului, adolescentului și adultului ”Generația”, pe care am absolvit-o în 2022.

Pasionată de aceste domenii, mă pregătesc continuu, merg la cursuri și școli de vară, mă implci activ în creșterea unei comunități pentru care aduc constant informații și ofer suport emoțional. Să știi că nu ești singur nu îți ia povara de pe umeri, dar o ușurează mult.

Călătoresc, sunt fascinată de Asia de Sud-Est unde mă simt acasă. Împărtășesc ce trăiesc și văd cu dorința de a deschide poarta unei lumi diferite de a noastră, dar mai sănătoase din anumite puncte de vedere.

Asta sunt eu, Maria. Călătoria mea continuă ….